16 juni 2014

Brief Intercity’s naar PvdA Tweede Kamerfractie – Actie nu nodig!

Ook de PvdA Drechtsteden heeft de reactie van Dordrecht over de verslechtering van het aantal snelle intercity verbindingen met Schiphol en Brussel gestuurd naar Duco Hoogland, PvdA Tweede Kamer Fractie woordvoerder Verkeer. Afspraak met de raden in de Drechtsteden is om de informatie naar hun Tweede Kamerfracties te sturen. Wethouder Rik van der Linden heeft een brandbrief opgesteld, zoals afgesproken met de Gemeenteraad en de Drechtraad.

Het vervooersaanbod van de NS biedt Nederland als geheel een breed perspectief aan nieuwe en snelle verbindingen, ditt pak voor de Drechtsteden helaaszeer slecht uit. Als de plannen van de NS doorgaan, dan verliest onze regio de directe verbindingen met Schiphol, Brussel en Breda-Tilburg-Eindhoven. Slechts 2 sprinters per uur rijden.

Het verlies van de directe Intercity verbinding met Breda is onacceptabel.

Staatssecretaris Mansveld heeft toegezegd met onze regio het gesprek aan te gaan voor de zomer van 2014. Tot op heden heeft er helaas nog geen gesprek plaatsgevonden.

In het najaar van 2013 hebben Dordtse raadsleden Mary Ruisch (GroenLinks), Jacqueline van Dongen (BVD) en Jacqueline van den Bergh (BVD) een petitie overhandigd aan de vaste Tweede Kamercommissie Verkeer en Milieu.

Actie is dan ook geboden voor Dordrecht en de Drechtsteden !!

Brandbrief IC Kwaliteit Dordrecht