Papendrecht krijgt een regenboogpad!

Door Fractie: Derya Yildiz-Karso op 27 februari 2022

Op 24 februari 2022 is een door de PvdA, D66, OP en GroenLinks ingediende motie voor een regenboogpas in Papendrecht aangenomen in de gemeenteraad. Hieronder vindt u de woordvoering van de PvdA:

Een regenboogpad in Papendrecht. Een heel mooi initiatief van een docent in Papendrecht, die vanuit haar rol heel goed weet waar de jongeren en hun ouders tegenaan lopen.

Laten we er niet omheen dragen: LHTBI’ers worden niet overal geaccepteerd. Ook niet in Papendrecht. De veiligheid wordt niet altijd gevoeld en dat gebeurt niet zomaar. En daar moeten we wat mee.

Zoals in de commissie is aangegeven zijn wij een voorstander voor de regenboogpad.

Wij hebben niet de illusie dat de aanleg van een regenboogpad direct de positie van deze inwoners verbeterd, maar het is wel een hele belangrijke stap om te komen tot die verbetering.

Zij kunnen hiermee wel de steun en acceptatie vanuit de gemeente ervaren.

Fractie: Derya Yildiz-Karso

Fractie: Derya Yildiz-Karso

Geachte kiezer, sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 ben ik raadslid voor de gemeente Papendrecht en de Drechtsteden. Vanaf 2018 als fractievoorzitter en inmiddels ook lijsttrekker voor de verkiezingen van 2022. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in maatschappelijke bewegingen en hoe de politiek hierop acteert. De sociaaldemocratie is mij met de paplepel ingegoten. Niet

Meer over Fractie: Derya Yildiz-Karso