Door op 9 december 2014

PMV bezoekt voedselbank Papendrecht

13 oktober jl bezocht het PMV de Voedselbank Papendrecht. Hieronder een verslag door Ernst Schotting, voorzitter van de PvdAfractie in de gemeenteraad en lid van het PMV.
De Voedselbank is tegenwoordig aan het Westeind gevestigd. Gevestigd in een buitengewoon onhandig gebouw met veel niveauverschil, hetgeen het werken van de vrijwilligers niet makkelijker maakt. De Voedselbank functioneert met de inzet van vrijwilligers. Nog maar een paar jaar geleden, voorzag de Voedselbank in zo’n 30-35 pakketten per week. Op dit moment is dat opgelopen tot 74 pakketten per week.
Men moet nu op 2 dagen de pakketten op laten halen, anders is dit niet te doen. Inmiddels mogen de mensen voor de pakketten – op beperkte schaal – ook zelf hun keuze maken voor bijvoorbeeld de soorten groenten. Niet iedereen lust alles.
Opvallend is, dat de Voedselbank ook veel producten in huis heeft die nog heel lang houdbaar zijn, maar door de supermarkt die dan levert van de hand wordt gedaan, omdat de norm houdbaarheid bijvoorbeeld 18 maanden is, dit product bijvoorbeeld op 16 maanden staat.
 
PMV_bezoekt_voedselbank
 Foto: Marco de Haas
Duidelijk werd in gesprekken, dat armoede ook in Papendrecht helaas is toegenomen, zeker ook gerelateerd aan het aantal mensen dat hun baan verloren is.
Het was een bezoek waar ik niet vrolijk van kon worden ondanks een meer dan hartelijke ontvangst.
Ernst Schotting