PvdA Papendrecht: eerst de mens, dan de regels.

22 januari 2022

PvdA Papendrecht wil dat de belangen van de inwoners weer voorop staan. Het verkiezingsprogramma ‘eerst de mens, dan de regels’ pleit voor verandering. Lijsttrekker Derya Karso: ‘Een goed leven voor álle Papendrechters. Dat is wat wij willen’.

De PvdA Papendrecht voerde afgelopen jaren oppositie voor een meer sociale politiek. We hebben gestreden voor betaalbare huizen voor starters, alleenstaanden, jonge gezinnen en ouderen, regelingen voor kinderen in armoede, jongerenparticipatie, mooi groen in alle wijken, meer sport voor een gezonde leefstijl en gelijke kansen voor iedereen. De inzet smaakt naar meer en het werk is nog niet af.

Door een onzeker inkomen, snel stijgende huur, duurdere boodschappen en andere vaste lasten kent 1 op de 5 gezinnen financiële problemen. 1 op de 9 kinderen groeit op in stille armoede. Voor 1000 kinderen in Papendrecht geen verjaardagsfeestje, geen zwemles, geen fiets. Wie achterblijft heeft nu én later minder kansen. Dat is voor niemand goed, vindt de PvdA. We willen het taboe rondom armoede doorbreken, werk dat loont, ruime kindregelingen en snelle mensvriendelijke schuldhulpverlening.

De PvdA Papendrecht wil investeren in:
Werk, werk, werk
Gelijke kansen
Betaalbare zorg
Betaalbare woningen
Het verenigingsleven
Openbaar vervoer in de wijk
Groen en gezonde gemeente

Het moet socialer. Voor een goed leven voor álle Papendrechters.
Meer informatie is te vinden op de website: papendrecht.pvda.nl en op Instagram.

Derya Karso
Lijsttrekker PvdA Papendrecht
06 – 22 138 397

Verkiezingsprogramma PvdA Papendrecht 2022 (2)

Waar ben je naar op zoek?