Toespraak lijsttrekker bij de overhandiging Verkiezingsprogramma

10 februari 2018

Met een toespraak heeft lijsttrekker Derya Yildiz-Karso het verkiezingsprogramma in ontvangst genomen:

 

“Voor mij als lijsttrekker een bijzonder moment. Wij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om de kiezers een mooi programma aan te kunnen bieden. En dat is ons gelukt! Samen met het bestuur, de fractie en de kandidaat-leden hebben wij een koers neergezet, waarvan wij vinden dat die nodig is. Nodig om Papendrecht mooier en vooral socialer te maken. Ik wil in jullie aanwezigheid de schrijvers en de denkers hartelijk bedanken voor hun positieve bijdrage! Jullie gedrevenheid geeft mij veel energie!

 

De nieuwe koers van de PvdA Papendrecht zal ervoor zorgen dat alle inwoners mee gaan doen en niemand aan de zijlijn staat. Jong en oud, arm en rijk, hoog en laagopgeleid. Vol zelfvertrouwen of niet. Iedereen doet mee. Simpelweg, omdat wij vinden dat iedereen ertoe doet. 

Samen Sterk Werkt! Met deze drie woorden omvatten we de nieuwe koers. Met deze drie woorden zorgen we voor een meer sociaal hart in Papendrecht en in de Drechtsteden.

Zonder uitgebreid stil te staan bij het verkiezingsprogramma, wil ik u meegeven dat ik met deze sterke kandidaten aan de slag zal gaan voor een mooier Papendrecht. Ik zal mij niet verstoppen achter de redenatie dat wij hier in Papendrecht geen grote problemen hebben. Er is genoeg te doen, ook in Papendrecht. Elk huishouden kent kleine en grote zorgen. Hoe zichtbaar en onzichtbaar ze ook zijn. Voor de politiek geldt dat je de mensen laten voelen dat je er voor ze bent. Hoe lastig dit soms ook kan zijn. Tegenwoordig zit niemand te wachten op politici die vertellen dat ze voor de inwoners aan de slag willen. PvdA accepteert de realiteit, waarin politici niet altijd met open armen worden ontvangen. Het gaat er eigenlijk meer om dat wij de mensen met open armen blijven ontvangen, blijven luisteren en in ons denken en doen betrouwbaar blijven. De dingen goed doen en de goede dingen blijven doen. Zónder de koers uit het oog te verliezen, namelijk dat iedereen meedoet en ertoe doet.

 

Ik kan u vertellen dat PvdA de verantwoordelijkheid zal blijven nemen, zodat iedereen gelijke kansen krijgt en deze kan pakken.

Papendrecht moet een gemeente worden waar de mensen hun ideeën en idealen waarmaken. Ook al lijken ze in het begin te mooi om waar te zijn! Wij als gemeente en de politiek moeten de mensen het vertrouwen geven om dit te kunnen doen.  Kortom, wij willen een Papendrecht waar iedereen meedoet.

De campagne is voor ons nu echt begonnen. En nu hop naar de verkiezingen. Samen Sterk Werkt!”